A Nagy Nyelvvizsga visszaszámlálás

Érdekel, hogyan is kell gondolkodni, ha egy kitűzött dátumra meg kell legyen a nyelvvizsgád? Akkor klikk a Tovább gombra!

Ősz van, sulikezdés, nagy fogadalmak ideje hamarosan. Vészesen közelegnek a középiskolai és egyetemi felvételik, diplomaosztók vagy éppen az álomállásod interjúnapja. Ááááááá, nagyon messze van az még, gondolod most…de ne legyints! Helyette olvasd végig a mai laza nyelvvizsgatervezős eszmefuttatásomat, és 3 perc múlva garantáltan máshogyan látod majd ezt a kérdést!

Példabeszéd helyett példa visszaszámlálás: “Jövő év március 1-én a kezemben kell lennie egy középfokú nyelvvizsgának az egyetemi felvételimhez/állásinterjúhoz/előléptetéshez.” Lassan október vége van és még csak most kezdesz el tanárt vagy nyelviskolát keresni magadnak? Jujjjuj, nincs egy vesztegetni való perced sem. Már tanulgatsz egy ideje? Kezdd el akkor komolyan venni a dolgot és a nyelvvizsgára készülést a mindennapi rutinod részévé tenni és készülj szisztematikusan!

A nyelvvizsgákra általánosan legkésőbb a vizsgadátum előtt 1 hónappal jelentkezni kell. Ez a sokszor nem olcsó vizsgadíj befizetését is jelenti, amit jól meg kell fontolnod, hiszen sikertelen vizsga esetén nyilván nem kapod vissza a pénzedet. Újabb érv, hogy tervezd meg jól a felkészülésedet. Minden nyelvvizsgaközpont jó előre egy évre meghirdeti a vizsgaidőpontjait, ez nem lehet gond a tervezésben. Ha sürget az idő, válassz olyan nyelvvizsgát, ami akár havonta kínál időpontokat! Február 1-énél tartunk.

Buktatók? A legideálisabb helyzetet feltételezve, hogy álmaid tanárával készülsz már szorgosan a nagy napra, is lehetnek buktatók a tervedben. Néhány nyelvvizsga nem akkreditált vagy éppen a te céljaidnak nem fog megfelelni. Néhány vizsga csak 2-3-szor tehető le egy évben. Más vizsgák léteznek egynyelvű és kétnyelvű változatban is, át kell gondolni neked melyik fekszik jobban. Lehet, hogy tanárt vagy nyelviskolát kell váltanod, mert érzed, hogy nem fejlődsz kellően.

Kevesen tudják, amíg el nem mennek minimum egyszer nyelvvizsgázni, hogy a vizsgaközpontok 4-6 hét alatt teszik közzé az írásbeli eredményeket. A szóbeli eredményeket általában már a vizsga napján, 6-8 szóbelizett diák után tömbösítve. Arra nem kell sokat várni. Február 1-ből hirtelen január közepe lett! Na, pont akkor indul be az élet újra, mindenki kijózanodik az ünnepekből (a nyelvvizsgaközpontok is 😉 ). Benyalhatsz egy jó kis influenzát, mínusz 1-2 hét. Karácsonykor és újév napján ugye te sem szeretsz dolgozni, na a tanárok sem! Karácsony előtt nagy vásárlások, vendégeskedések, családlátogatások vagy éppen egyetemi vizsgaidőszak, amikor sem kedved, sem lehetőséged nem lesz a nyelvvizsgádra készülni. Húúúúúúú, érzed már, hogy szorít az idő? Már december elejénél tartunk, mint legkésőbbi kezdési időpont.

Visszaszámlálás folytatódik! A garantált siker érdekében a felkészülés utolsó 20-30 óráját szigorúan a kiszemelt nyelvvizsga tipusfeladataitnak begyakorlásával érdemes tölteni. Vagyis az utolsó 1-2 hónapot. Előtte alapozás és a tudásod rendszerezése pár hónapig, amit egy írásbeli és szóbeli szintmérő előzzön meg a felkészülés legelején. Meg is érkeztünk október elejéhez. Rázd meg magad és cselekedj! Sikerült éreztetnem, hogy nincs vesztegetni való időd? Érzed a bizsergést, hogy tanulnod kell? Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy segíthessünk felkészülni a sikeres nyelvvizsgádhoz! Légy te is felkészült, jelentkezz időben a Privattimer-nél induló norvég, svéd, angol és német tanfolyamainkra!

Sok sikert kíván neked a Privattimer csapata!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s