Aktiválod a jobb agyféltekédet is nyelvtanulás közben?

Ha eddig még nem játszadoztál vele sokat vagy lövésed sincs róla, miért kérdezem, akkor most elmesélem neked miért is rettentő fontos a jobb agyféltekéd!

A kép egy szinte tökéletes illusztráció: agyunk bal fele a rendszerezett, szisztematikusan működő és állandóan a logikát és szabályszerűséget kereső motor. Számot vet a múlttal, tervezi a jövőt. Ezekre a tulajdonságokra egy felnőttnek nagyon nagy szükség van az idegennyelv tanuláskor, hogy “összeálljon a rendszer”.

Akkor most vegyetek egy nagy levegőt és érezzétek bele magatokat a jobb agyfélteke cipőjébe! Lelazul, énekel, zenél, kreatívkodik. Újat alkot, miközben elveszik egy gondolatban. Gondtalanul és súlytalanul ugrál, mintha pillangó lenne vagy papírsárkányt eregetne. A jelenben él és semmi miatt nem aggódik, nem tervez, nem állít fel terveket, nem szorong a teljesítménykényszer és az elvárások miatt…egyszerűen csak élvezi a folyamatot.

A legtöbb felnőttben bal agyfélteke dominanciát fejleszt ki a jelenlegi iskolarendszer. Ha viszont tudatosan törekedtek a jobbotok aktiválására, óriási sikerélményekkel lehettek gazdagabbak az idegennyelv tanulás útvesztőjében. Felnőtt fejjel tanulni nem feltétlenül vér és veríték lehet csak…de mernetek és tudnotok kell a gyermeki jobb agyféltekéteket használni!

Hogy miért is hasznos? Mit tehetek, hogy mindkét agyféltekémet bevonjam a nyelvtanulásba? Hallgass komolyzenét tanulás közben, az agyad befogadóbb lesz így az újra! Rajzolj elmetérképes memóriaábrát az óra anyaghoz, szókincshez és nyelvtanhoz egyaránt! Emeld ki színkiemelővel az új szavakat! Diktáld mp3-ban a telefonodra az új szavakat és a buszra várva hallgasd meg sokszor!…és még sok más játékos agytornán törheted a fejed.

Továbbá, a lenti linkre kattintva egy Preziben adunk nektek további hasznos tippeket, hogyan is míveljétek a “kétagyféltekézést”.

Hogyan tanuljunk hatékonyan idegen nyelveket?

Sok sikert kívánunk a jobb agyféltekés kalandjaitokhoz!

A Privattimer csapata

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s