A Google Fordítón túl kezdődik az igazi É.L.E.T., tudtad?

A Google Fordító a maga nemében zseniális bizonyos hétköznapi “ég a ház, azonnali értelmezést akarok” célokra, azonban egy igényes nyelvtanuló nem ragadhat meg az online fordítóprogramok világában…lévén, hogy az emberi agy összetettsége és kreatív zsenialitása semmivel sem helyettesíthető.

Higyjétek el, mi tanárok is érezzük, amikor “wikipédiás” vagy “guglis” házi feladatokat kapunk. Jobb, ha nem is erőlködtök ezzel 🙂

Egy jó nyelvtanuló legjobb barátja a nyomtatott vagy online szótár és pont. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya, de a közös pontjuk, hogy rengeteg hasznos információt adnak egy adott szóról vagy kifejezésről. A jelentésen kívül a ragozását, szóösszetételeket, mondatokban helyes használatot és rengeteg példát. Még ha nyelvvizsgán egyik sem használható, a tanulási/felkészülési folyamatban felbecsülhetetlenek. Tudtad, hogy példul a jobb online szótárak kiejtik neked a szót hangosan? Tudtad, hogy szintezett egynyelvű szótárok is léteznek? Hallottad már, hogy szinoníma szótárt és szaknyelvi szótárokat is vehetsz? Említette már a felkészítő tanárod, hogy ha egynyelvű nyelvvizsgára mész, akkor egynyelvű szótárból készülj és ha többnyelvű vizsgára, akkor többnyelvűből? Az iskolai nyelvórákon tanították neked, hogyan használd hatékonyan a szótárakat és hogyan tanulj sikeresen új szókincset?

Ha a kérdések bármelyikére határozott nem volt a válaszod, akkor septiben kérd számon a tanárodon vagy próbáld ki milyen az igazi Privattimer-élmény élő, interaktív videókapcsolattal tanár és diák között! Vegyél részt Te is az INGYENES ONLINE DEMÓ óránkon és képet kapsz arról, hogy hogyan tanulhatsz norvégot, németet, angolt, dánt és svédet velünk az interneten keresztül! Jelentkezz itt!
A demón bemutatunk Neked egy részletes kurzustervet, illetve megismerheted az új, 2017-es akcióinkat, kurzusdíjainkat is! Leteszteljük a számítógépedet, valamint ingyenes szintmérőn is áteshetsz!

Hogy mikor?

  • márc. 24. péntek 18:00
  • márc. 29. szerda 10:00
  • márc. 31. péntek 18:00

Ajándékozz tudást egész évben bármikor! Érdeklődj ajándékutalványainkról: office@privattimer.net!

gift-card-pt-logoval

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s