“Az egynyelvűség betegség – de gyógyítható!” (Bausch)

A magyarok megközelítőleg 5%-a rendelkezik felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, azaz minden 100 emberből öten, és kb. 3%-a beszél két idegen nyelven. Mert hát mi másra is való az idegennyelv ismerete, minthogy segítségével szóba álljunk a világgal, párbeszédbe elegyedjünk vele!?

Sokszor a diákok – akár több évnyi nyelvtanulással is a hátuk mögött –  akadozva, bizonytalanul és lassacskán fejezik ki magukat élőszóban. Legtöbben természetes módon olvasásra, információszerzésre, tájékozódásra vagy pusztán élvezetből, szórakozásból sem használja az idegen nyelvet. De akkor mégis hol a hiányzó láncszem? Hogyan kell használható, működőképes nyelvtudást szerezni? Mitől leszünk képesek learatni fáradozásaink gyümölcsét: a jó beszédkészséget, gazdag szókincset és elfogadható kiejtést? Mikor fogunk végre tudni párbeszédbe elegyedni a világgal?

Van, akinek mindez csakis egyedi diákként megy és van, aki a nyelvtanulást kizárólag csoportosan tudja elképzelni. Van, akinek annyira egyedi az időbeosztása és a céljai, nem szeret mások tempójához alkalmazkodni, talán túl sokat kérdez és egyedi válaszokra vágyik vagy szeret egy gondolatkör körül elszöszölni. Sokunk viszont a csoportos tanulás motiváló ereje nélkül kedvét veszti és feladja. Számukra a tanulótársak gondolatai iránti kíváncsiságuk a fő mozgatórugói, egymás hibáiból is szeretnek tanulni, a párbeszédeket egy “sorstárssal” életszerűbbnek találják, mint egy tanárral vagy akár egymás kedvéért vesznek erőt a fáradtságukon és jönnek el egy kimerítő munkanap után tanulni. Bármi is bújjon meg az optimális nyelvtanulásról alkotott elképzelések mögött, a dolgok közös eredője az, hogy mindenki találja meg a számára legmegfelelőbbet! Az üres kifogások ideje lejárt!

Hadd segítsünk nektek, hogy ti is abba az 5 és 3%-os klubba tartozhassatok és növeljük együtt ezeket a számokat!

Próbáld ki, milyen az igazi Privattimer-élmény élő, interaktív videókapcsolattal tanár és diák között! Vegyél részt Te is az INGYENES ONLINE DEMÓ óránkon és képet kapsz arról, hogy hogyan tanulhatsz norvégot, németet, angolt, dánt és svédet velünk az interneten keresztül! Jelentkezz itt!

A demón bemutatunk Neked egy részletes kurzustervet, illetve megismerheted az új, 2017-es karácsonyi akciónkat, kurzusdíjainkat is! Leteszteljük a számítógépedet, valamint ingyenes szintmérőn is áteshetsz!

Ajándékozz tudást egész évben bármikor! Érdeklődj ajándékutalványainkról: office@privattimer.net!

gift card_logo 2017

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s